Икони
Вашата поръчка

Икони на Света София

Икони на Света София с трите си дъщери Вяра, Надежда и Любов – ръчна изработка, рисувани, на дъска и платно, със златно покритие, състарени и други.

Икона на Св. мъченици Вяра, Надежда и Любов - с позлатен фон
-25 %
В иконата светите мъченици Вяра, Надежда и Любов почти винаги се изобразяват със своята майка София, защото общо е делото им в прослава на Господа Иисуса Христа. През 137 г., когато християните в Рим се крият, за да избягат от войниците на императора, в града се разпространява слух, че някаква вдови..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Св. мъченици Вяра, Надежда и Любов - състарен фон
-20 %
Икона на свети мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София.Три дъщери и тяхната майка. символ на най-важните християнски добродетели. Житието им разказва за страшната и невъобразима трагедия, осмислена през Божията благодат. Църквата ги отбелязва на 17 септември. Иконата е много силна, а мол..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Св. мъченици Вяра, Надежда, Любов - изработена ръчно
-20 %
Всяка година на 17 септември, православната църква отбелязва един светъл празник - Вяра, Надежда и Любов. Трите дъщери на София, всички пострадали мъченички за Христовата вяра. И до днес църковните мъже спорят дали това са реални исторически личности или са алегорични фигури на християнската мъдрост..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Света София - автентично състаряване
-20 %
Икона на светa София, Божия ПремъдростСпоред житието, жената, която наричаме днес света София е била родом от Рим, още в най-ранните години на разпространението на християнството. Тя имала три дъщери: Вяра, Надежда и Любов. Целият и живот бил изпълнен със смирение и преданост към Христовата вяра. По..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Света София - ръчна изработка
-20 %
Православната икона на света София, често изобразявана с трите си дъщери Вяра, Надежда и Любов, за съвременните изследователи не е икона на реално съществувал човек, но не персонификация на Божията Премъдрост и на трите най-важни християнски добродетели. В житието обаче на света София се разказва за..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Света София - със златен фон
-25 %
Всяка година на 17 септември църквата отбелязва един велик християнски празник, свързан пряко с християнските добродетели. Божията Премъдрост София присъща на Светия Дух и производните Вяра, Надежда и Любов. В иконата света София, ще видим много често една голяма женска фигура именно на София, и на ..
199.00лв. 149.00лв.
Показва 1 до 6 от 6 (1 страници)