Икони
Вашата поръчка

Икони на Свети Мина

Икони на Св. Мина - ръчна изработка на най-изгодна цена. Рисувани чудотворни икони на Свети Мина - златни и сребърни, състарени, с рамки и др. Прекрасен избор "Откъде да купя икона на Свети Мина", закрилник на семейството. Вземи изгодно с бърза доставка и подаръчна кутия!

Икона на Свети Мина - автентично състаряване
-20 %
Икона на св. Мина - един от най-обичаните светци в България е изографисан върху автентично състарена икона. Икона на свети Мина от Египет (също Минас, Мена, Мина; год. 285 - ок. 309), показва образа на мъченик и чудотворец, е един от най-известните коптски светци на Изток и Запад, поради на мно..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Свети Мина - изработена ръчно
-20 %
Икона на св. Мина - един от най-обичаните светци в България е изписан на син фон върху ръчно изработена икона. Чуден е живота на свети Мина Котуански, родом в Египет, но служил в римската армия. Заради военната си служба той се изобразява като светец воин облечен в доспехите на Христовата вяра ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Свети Мина - със златен фон
-25 %
Икона на св. Мина - един от най-обичаните светии в България е изографисан върху прекрасна икона на златен фон. Православните икони на свети Мина от Египет изобразяват светията по два начина: на кон или само изографисан като мъченик за вярата Христова. Наричан Мина Котуански, заради това, че слу..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Свети Мина на кон - изработена ръчно
-20 %
Икона Св. Мина на кон, ръчно изработена икона по традиционна методика на син фон. Свети Мина е единствен син на богати християнски родители от Египет през 3-ти век сл. Хр. Баща му е бил висш служител в римската държавна служба, семейството му се премества във Фригия (Мала Азия), но родителите м..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Свети Мина на кон - ръчно състаряване
-20 %
Икона Св. Мина на кон, обработено дърво с кракле техника за състаряване на външния вид за по-силен автентичен ефект. Един от най-обичаните светци в България. Свети Мина е изобразен на кон, който показва, че приживе е бил воин. Покровител на семейството и дома.Молитвите пред иконата помагат..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Свети Мина на кон - със златно покритие
-25 %
Икона Св. Мина на кон, изработка на златен фон с ръчна технология по каноничните принципи.Освен Свети Георги и Свети Димитър, Свети Мина също се изобразява възседнал кон. Това е така, защото и той е бил войник в римската войска в Египет, но не издържа гоненията над християните по заповедта на Диокле..
199.00лв. 149.00лв.
Показва 1 до 6 от 6 (1 страници)

Какво покровителства иконата на св.Мина ?

Иконата на св. Мина се счита за покровител на множество занаяти в България. Свети Мина е покровител на семейството, сираците и бездомните. Св. Мина също таа е покровител и на жените, затова към светеца са насочени и молитвите за здраве на дома.

Откъде да купя икона на Свети Мина

Нашите колекции включват разнообразие от икони на Свети Мина, с различни размери, материали и стилове на изработка. Всяка икона е уникална и е направена от квалифицирани иконописци, които са внимателно подбрали цветовете и формите на фигурите, за да създадат живописно произведение на изкуството. Възможността да купите онлайн православна икона на Свети Мина е удобна за всеки, който желае да придобие красив и значим духовен символ за своя дом, работно място или за подарък на близък човек.