Икони
Вашата поръчка

Промоции

Иверска икона на Света Богородица - със златен фон
-25 %
Иверска икона на Света Богородица – изработена съм златен фон, така че да създава величието отредено не Пресветата Дева на небето.Много икони имат свои дати за празник в православния календар. Това е така защото те са свещени предмети, които сякаш имат своя воля след като веднъж са били изографи..
199.00лв. 149.00лв.
Иверска икона на Света Богородица - ръчна изработка
-20 %
Икона на Света Богородица Иверска – перфектна ръчна изработка по спазени всички канонични изисквания. Светогорският манастир наречен Иверски съхранява една чудотворна икона наречена икона на Богородица Иверска, наричана още Портаиса или Вратарница. Тя е истинска реликва защото идва от много с..
149.00лв. 119.00лв.
Иверска икона на Света Богородица - автентично състаряване
-20 %
Икона на света Богородица Иверска (Портаитиса / Вратарница) – иконата е състарена с ръчни методи, така че да напомня за старите времена, в които е създадена оригиналната икона.Една от чудотворните икони на Богородица от типа Одигитрия. Необикновена е историята на тази икона и идва още от времената ..
249.00лв. 199.00лв.
Чудотворна икона на Света Богородица Троеручица - ръчна изработка със златен фон
-25 %
Чудотворна икона на света Богородица Троеручица - изработена ръчно, на златен фон, от най-добрите иконописци в България.Оригиналната икона Троеручица (чудотворна) изобразява Дева Мария с младенеца Христос и с добавена трета сребърна ръка, зад която се крие една легенда. Историята е от времето на ико..
199.00лв. 149.00лв.
Чудотворна икона на Света Богородица Троеручица - изработена ръчно
-20 %
Икона чудотворна на света Богородица Троеручица - ръчна изработка, традиционно изографисана на син фон с златен ореол подобаващ на Божията Майка.Чудни са историите на чудотворните икони. Такава е и историята на икона Богородица Троеручица. Иконата на Божията майка, „От трите ръце“: През осми век по ..
149.00лв. 119.00лв.
Чудотворна икона на Света Богородица Троеручица - ръчно състаряване
-22 %
Икона на Света Богородица Троеручица – репродукцията на чудотворната икона е ръчно състарена, така че да придобие още по-автентичен вид. В България има три чудотворни икони на Богородица. Една от тях е Троеручица, като едното копие се намира в Троянския манастир, а другото в Рилския. Иначе самата ав..
229.00лв. 179.00лв.
Икона Вход Господен в Йерусалим - ръчна изработка
-20 %
Икона Вход Господен в Йерусалим – изцяло ръчна изработка, създаваща впечатляващо качество на самата иконаИма един ден от годината, в който Христос е посрещнат с възгласи Осанна. Хората от Йерусалим посрещат с радостни възгласи Спасителя. Само ден по-рано, той е възкресил Лазар от мъртвите и мълва..
149.00лв. 119.00лв.
Икона Вход Господен в Йерусалим - ръчно състаряване
-20 %
Икона Вход Господен в Йерусалим – състарена икона, за да напомня за автентичните икони от старите манастири. Изобразява как Христос възседнал едно осле, докато влиза в "Божия град". ..
249.00лв. 199.00лв.
Икона Вход Господен в Йерусалим - с фон злато
-25 %
Икона Вход Господен в Йерусалим на златен фон е традиционна православна икона, която изобразява влизането на Исус в Йерусалим. Именно влизането на Христос в града дава началото на страстната седмица за всички християни по света. Иконата показва Исус, яздещ магаре, а образът може да се тълк..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Ангел Хранител - ръчна изработка
-20 %
Икона на Ангел Хранител – впечатляваща ръчна изработка показваща майсторството на иконописеца. Всеки човек, когато получи своето кръщение получава своя Ангел Хранител пратен от Бога. Той има толкова много длъжности за човека през целия му живот на земята. Той е наставник, пазител, моли се за нас ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Ангел Хранител - ръчна изработка със състаряване
-20 %
Икона на Ангел Хранител – направена състарена върху дърво, за да пресъздава още по-автентичната среда в домашния иконостас. Може да се разглежда като лична икона, защото е свързана с разказа за личния пазител на всеки човек.Ангелът Хранител е това същество, което от раждането до смъртта на човек е с..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Ангел Хранител - със златно покритие
-25 %
Икона Ангел Хранител – небесният вестител и личен пазител е изографисан върху златен фон показващ неговата отвъдна природа.Според представите на вярващите хора, след кръщенето, човек получава своя спътник Ангел-Хранител. Това е същество, което се моли за нас, помага ни в тежки моменти, бори се съ..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Иисус Вседържател - ръчно изработена
-20 %
Икона на Иисус Вседържител в прекрасна ръчна изработка по каноничните принципи. Иисус Вседържател (Пантократор) е икона с много дълбок корен назад във времето. Тя представя Спасителя седнал на трон, с проницателен поглед, който разкрива едновременно Неговата божествена и човешка природа. Христос по ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител - ръчна изработка със състаряване
-20 %
Икона на Иисус Христос Вседържител, изцяло ръчно изработена и състарена, за да се свърже с автентичната и много стара концепция за Христос управляващ земните и небесните дела.Мощна и повелителна е иконата на Иисус Христос Пантократор (Вседържител). Тя е много характерна за православната живопис и ни..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител - със златно покритие
-25 %
Икона на Христос Вседържител - позлатена в стилистиката показваща Христос като Владика на Света и на Небесата.Иисус Христос Вседържител е сред най-разпознаваемите икони на Спасителя. В нея той е представен седящ на трон, с обикновено наметало, с Евангелието в лявата ръка и знака на Светата троица на..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител Пантократор - изработена ръчно
-20 %
 Икона на Иисус Христос ВседържителПантократор – красива ръчна изработка със син фон.Оригиналът се счита за един от първите образи изразени върху икона на Спасителя като Съдия и Небесен цар. В лявата си ръка Христос държи Евангелие, а дясната ръка е вдигната за благословия.Иконата е подход..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител Пантократор - ръчна изработка с автентично състаряване
-20 %
Икона на Иисус Христос Вседържител Пантократор - изработена ръчно с автентично състарен фон.Тази икона е една от най-познатите иконографии на Иисус Христос, в която той е представен седнал на трон с благ и едновременно носталгичен поглед. Дясната ръка на Христос е протегната в благословия, а в дясна..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител Пантократор - със златно покритие
-25 %
Икона на Иисус Христос Вседържител Пантократор - ръчна изработка със златен фон. Сред най-познатите икони е иконата на Иисус Христос Вседържител Пантократор. Иконографията представя Спасителя седнал на трон, държащ в лявата ръка Евангелието с дясната му ръка е вдигната за благословия.Иконата е ..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Исус Христос Велик Архиерей - ръчна изработка
-20 %
Икона на Исус Христос Велик Архиерей – изцяло ръчна изработка подобаваща на каноничния текст и на образа на Спасителя. Има различни икони на Иисус Христос, те са известни с различни имена. При иконата наречена Велик Архиерей, Спасителят е представен в Неговата царска слава. Седнал на трон с б..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Исус Христос Велик Архиерей - с позлатен фон
-25 %
Икона на Исус Христос Велик Архиерей – Спасителят е изографисан върху златен фон, който го показва в Неговата слава в Небесното царство.Иконата Исус Христос Велик Архиерей е подобна иконата Пантократор като сюжет. Защото Христос е представен с лице към нас, седящ на трон и в слава земна и небесна..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Исус Христос Велик Архиерей - със състаряване
-20 %
Икона на Исус Христос Велик Архиерей – изографисан върху преднамерено състарено дърво, образът на Христос придобива още по-впечатляващо измерение.Христос изографисан като Велик Архиерей е икона показваща Спасителя в неговата същинска божествена роля на Всевластник, на Първосвещеник, на Самодържец..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Исус Христос Спасител - автентично състарена
-20 %
Икона на Иисус Христос Спасител - иконата е направена върху дръво, което е състарено, за да придаде на Христос още по-автентично изображение.Темата на иконата е сред най-ранните изображения на Божия син. Това е образ произлязъл от идеята за Христос като Вседържител, Господар на света. В иконата той ..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Исус Христос Спасител - ръчна изработка
-20 %
Икона на Исус Христос Спасител - канонична ръчна изработка, която пресъздава темата на образа по прекрасен начин.Иконата не изобразява конкретно събитие от Новия завет, но отразява схващането изложено в Библията, че той е Вседържител на света и Спасител на човешкия род. Затова Иисус в иконата е изоб..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Исус Христос Спасител - ръчно позлатяване
-25 %
Икона на Иисус Христос Спасител - Синът Божи е изографисан върху ръчно позлатен фон, който има за цел да покажа образа Му в Неговата небесна слава.В Библията, Христос се нарича Спасител на света, оттам произлиза и образа на иконата изобразяваща го по този начин. Той стои фронтално, облечен в наметал..
199.00лв. 149.00лв.
Показва 1 до 24 от 305 (13 страници)