Икони
Вашата поръчка

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

За да проверите статуса поръчката си, може да ни пишете на посочения в сайта имейл, като посочите номера на Вашата поръчка. Ако Вашата поръчка е спешна, не се колебайте да се свържете с нас на посочения телефон за контакти.

Пратката може да бъде изпратена с опция за преглед и тест и съответно може да разгледате иконата преди да платите. Ако иконата не отговаря на очакванията Ви, може да я върнете, като разходите за връщането са за сметка на клиента.
Можете да бъдете спокойни при поръчка, тъй като клиентите харесват иконите ни и върнатите пратки са абсолютна рядкост и по независещи от нас причини.

Ако поръчвате икона за специален подарък или повод, трябва да добавите коментар към поръчката, че желаете да я получите в определен срок. Ние ще направим всичко възможно да получите иконата в посочения от Вас срок, но имайте в предвид, че в някои редки случаи е възможно забавяне. Затова, ако иконата Ви е спешна, не се колебайте да се свържете с нас по телефона.

В зависимост от натоварването е възможно изпращане до 2-3 работни дни, като стандартно поръчките се изпращат в сроковете посочени в информацията за доставка към продуктите.
В случай, че бързате моля добавете коментар към поръчката.

Можете да поръчате и по телефона, като следва да имате готовност да посочите нейния код, желания размер, дали да бъде с рамка и каква, както и желаете ли стикер с пожелание на гърба на иконата (какъв да бъде надписа). За поръчка е нужно името на получателя, телефон за връзка и уточнение на доставката (до офис на куриера или до адрес).

Нашите икони се предлагат само и единствено чрез онлайн магазин ИКОНОПИС.бг и не се предлагат в други магазини в София и страната.
Изпращаме иконите си всеки работен ден, а на следващия ден вече са доставени до посочения офис или адрес в цялата страна.

Ако желаете да изработим икона по поръчка, моля пишете ни на имейл info@ikonopis.bg
Моля изпратите висококачествена снимка на иконата, която желаете да изработим, както и какъв размер искате поръчате.
 Приемаме индивидуални поръчки на стойност над 300 лв., като цената е без оскъпяване и ще бъде приблизителна на цените, посочени в сайта. Крайната цена зависи от изработката и размера на иконата.

Изпращаме поръчки в чужбина, като за целта е необходимо предварително плащане на поръчката, което включва цената на желаната икона и стойността на доставката съгласно тарифата на Български пощи.

Заявки от чужбина се извършват след предварително плащане чрез PayPal или с платено нареждане по банков път. Плащането за доставка и избора на куриер се поема от клиента. 

За поръчки от чужбина минималната стойност на поръчката е 300 лв.  

Информация за цената на доставката съгласно тарифите на Български пощи можете да намерите тук.

Цената за доставка е в зависимост от теглото на пратката и страната. Икони с размери 18х24 см. и 24х32 см. тежат до 1 кг., а иконите с размери 30х40 см. тежат до 2 кг.

Всички икони са ръчно изработени на дървена основа – извършва се ръчно дорисуване, патениране и запечатване с лаково покритие, което ги защитава от атмосферни влияния.

Дъските са изработени от пресовано дърво, което ги прави устойчиви на напукване и на практика са вечни. Изображението е на фино платно, което е залепено на дървените дъски. Иконата е покрита с финален лак, който я предпазва от външни влияния.

Иконите със златно покритие се изработват с ръчно поставяне на златен варак или златна боя, като за изработка на иконите се използват само бои с много високо качество и устойчиви на избледняване. Накрая се поставя патина и се запечатват с лаково покритие, което ги защитава от атмосферни влияния.

Иконите с автентично състаряване се изработват на дървена основа, художественото оформление и златния фон са ръчна изработка, а състареният фон се извършва по специална технология, която им придава автентичен вид. Накрая са запечатани с лаково покритие, което ги защитава от атмосферни влияния.

Всяка икона има своето въздействие и дарява вяра и надежда. Затова, каквато и да изберете, тя ще бъде уникално произведение, което носи послание, вдъхновено от иконописеца.