Menu
Your Cart

Икони на Исус Христос

Търсите икона на Исус Христос - тук ще намерите уникални рисувани икони на Исус Христос, уникална ръчна изработка на икони на Спасителя с позлатяване и уникална техника за патениране, състаряване и напукване. Иконите на Исус Христос намират водещо място в дома и православните храмове.


Икона на Иисус Вседържател - ръчно изработена
-20 %
Model: 1007-1
Иисус Вседържател (Пантократор) е икона с най-дълбок корен назад във времето. Тя представя Спасителя седнал на трон, с проницателен поглед, който разкрива едновременно неговата божествена и човешка природа. Христос по този начин е представен като като Цар на небето и Всесъдник. В лявата ръка винаги ..
119.00 лв. 149.00 лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител - ръчна изработка със състаряване
-20 %
Model: 1007-3
Мощна и повелителна е иконата на Иисус Христос Пантократор (Вседържител). Тя е много характерна за православната живопис и ни отвежда далеч назад в ранните векове на настъпващото християнство. Месията е представен на трон, с наметало лишено от знатни регалии, но с Евангелската книжнина в лявата ръка..
199.00 лв. 249.00 лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител - със златно покритие
-25 %
Model: 1007-2
Иисус Христос Вседържител е сред най-разпознаваемите икони на Спасителя. В нея той е представен седящ на трон, с обикновено наметало, с Евангелието в лявата ръка и знака на Светата троица направен от дясната ръка. Иконата го представя като Цар на небето и земята, Всеповелител и Всесъдник. От лицето ..
149.00 лв. 199.00 лв.
Икона на Исус Христос Велик Архиерей - ръчна изработка
-20 %
Model: 1008-1
Има различни икони на Иисус Христос, те са известни с различни имена. При иконата наречена Велик Архиерей, Спасителят е представен в Неговата царска слава. Седнал на трон с благославящ жест в дясната ръка и книгата на Евангелието в лявата. Архиерей от гръцки значи "пръв свещеник", затова Христос е п..
119.00 лв. 149.00 лв.
Икона на Исус Христос Велик Архиерей - с позлатен фон
-25 %
Model: 1008-2
Иконата Исус Христос Велик Архиерей е подобна иконата Пантократор като сюжет. Защото Христос е представен с лице към нас, седящ на трон и в слава земна и небесна. С дясната ръка прави благославящ жест, а с лявата ръка държи книгата с Евангелието. При някои интерпретации, там е изписано "Аз съм пътят..
149.00 лв. 199.00 лв.
Икона на Исус Христос Велик Архиерей - със състаряване
-20 %
Model: 1008-3
Христос изографисан като Велик Архиерей е икона показваща Спасителя в неговата същинска божествена роля на Всевластник, на Първосвещеник, на Самодържец. Тържествено и благодарствено усещане блика от иконата.. Благостта на Христа завладява душата на вярващия с благославящ жест и с Евангелския разказ..
199.00 лв. 249.00 лв.
Икона на Исус Христос Спасител - автентично състарена
-20 %
Model: 1001-3
Иисус Христос Спасител като икона е сред най-ранните изображения на Божия син. Това е образ произлязъл от идеята за Христос като Вседържител, Господар на света. В иконата той се изобразява седнал на трон, държащ книга с Евангелското слово в едната ръка, а с другата прави благославящия жест на Троица..
199.00 лв. 249.00 лв.
Икона на Исус Христос Спасител - ръчна изработка
-20 %
Model: 1001-1
Иконата Исус Христос Спасител не изобразява конкретно събитие от Новия завет, но отразява схващането изложено в Библията, че той е Вседържител на света и Спасител на човешкия род. Затова Иисус в иконата е изобразен седящ на трон, гледащ с лице към нас; лице изобразяващо неговата едновременно божеств..
119.00 лв. 149.00 лв.
Икона на Исус Христос Спасител - ръчно позлатяване
-25 %
Model: 1001-2
В Библията, Христос се нарича Спасител на света, оттам произлиза и образа на иконата изобразяваща го по този начин. Той стои фронтално, облечен в наметало червено и синьо, показващо неговата едновременно човешка и небесна природа. С дясната ръка вдигната в жест Той благославя света, а в лявата държи..
149.00 лв. 199.00 лв.
Показани 1 от 12 | 16 (2 Страници)
Notification Module
This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices or special promotions, etc.