Икони
Вашата поръчка

Икони на Исус Христос

Търсите икона на Исус Христос - тук ще намерите уникални рисувани икони на Исус Христос, уникална ръчна изработка на икони на Спасителя с позлатяване и уникална техника за патениране, състаряване и напукване. Иконите на Исус Христос намират водещо място в дома и православните храмове.

Икона на Иисус Вседържател - ръчно изработена
-20 %
Икона на Иисус Вседържител в прекрасна ръчна изработка по каноничните принципи. Иисус Вседържател (Пантократор) е икона с много дълбок корен назад във времето. Тя представя Спасителя седнал на трон, с проницателен поглед, който разкрива едновременно Неговата божествена и човешка природа. Христос по ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител - ръчна изработка със състаряване
-20 %
Икона на Иисус Христос Вседържител, изцяло ръчно изработена и състарена, за да се свърже с автентичната и много стара концепция за Христос управляващ земните и небесните дела.Мощна и повелителна е иконата на Иисус Христос Пантократор (Вседържител). Тя е много характерна за православната живопис и ни..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител - със златно покритие
-25 %
Икона на Христос Вседържител - позлатена в стилистиката показваща Христос като Владика на Света и на Небесата.Иисус Христос Вседържител е сред най-разпознаваемите икони на Спасителя. В нея той е представен седящ на трон, с обикновено наметало, с Евангелието в лявата ръка и знака на Светата троица на..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител Пантократор - изработена ръчно
-20 %
 Икона на Иисус Христос ВседържителПантократор – красива ръчна изработка със син фон.Оригиналът се счита за един от първите образи изразени върху икона на Спасителя като Съдия и Небесен цар. В лявата си ръка Христос държи Евангелие, а дясната ръка е вдигната за благословия.Иконата е подход..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител Пантократор - ръчна изработка с автентично състаряване
-20 %
Икона на Иисус Христос Вседържител Пантократор - изработена ръчно с автентично състарен фон.Тази икона е една от най-познатите иконографии на Иисус Христос, в която той е представен седнал на трон с благ и едновременно носталгичен поглед. Дясната ръка на Христос е протегната в благословия, а в дясна..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител Пантократор - със златно покритие
-25 %
Икона на Иисус Христос Вседържител Пантократор - ръчна изработка със златен фон. Сред най-познатите икони е иконата на Иисус Христос Вседържител Пантократор. Иконографията представя Спасителя седнал на трон, държащ в лявата ръка Евангелието с дясната му ръка е вдигната за благословия.Иконата е ..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Исус Христос Велик Архиерей - ръчна изработка
-20 %
Икона на Исус Христос Велик Архиерей – изцяло ръчна изработка подобаваща на каноничния текст и на образа на Спасителя. Има различни икони на Иисус Христос, те са известни с различни имена. При иконата наречена Велик Архиерей, Спасителят е представен в Неговата царска слава. Седнал на трон с б..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Исус Христос Велик Архиерей - с позлатен фон
-25 %
Икона на Исус Христос Велик Архиерей – Спасителят е изографисан върху златен фон, който го показва в Неговата слава в Небесното царство.Иконата Исус Христос Велик Архиерей е подобна иконата Пантократор като сюжет. Защото Христос е представен с лице към нас, седящ на трон и в слава земна и небесна..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Исус Христос Велик Архиерей - със състаряване
-20 %
Икона на Исус Христос Велик Архиерей – изографисан върху преднамерено състарено дърво, образът на Христос придобива още по-впечатляващо измерение.Христос изографисан като Велик Архиерей е икона показваща Спасителя в неговата същинска божествена роля на Всевластник, на Първосвещеник, на Самодържец..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Исус Христос Спасител - автентично състарена
-20 %
Икона на Иисус Христос Спасител - иконата е направена върху дръво, което е състарено, за да придаде на Христос още по-автентично изображение.Темата на иконата е сред най-ранните изображения на Божия син. Това е образ произлязъл от идеята за Христос като Вседържител, Господар на света. В иконата той ..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Исус Христос Спасител - ръчна изработка
-20 %
Икона на Исус Христос Спасител - канонична ръчна изработка, която пресъздава темата на образа по прекрасен начин.Иконата не изобразява конкретно събитие от Новия завет, но отразява схващането изложено в Библията, че той е Вседържител на света и Спасител на човешкия род. Затова Иисус в иконата е изоб..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Исус Христос Спасител - ръчно позлатяване
-25 %
Икона на Иисус Христос Спасител - Синът Божи е изографисан върху ръчно позлатен фон, който има за цел да покажа образа Му в Неговата небесна слава.В Библията, Христос се нарича Спасител на света, оттам произлиза и образа на иконата изобразяваща го по този начин. Той стои фронтално, облечен в наметал..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Христос от Синай (двуликия Христос) - ръчна изработка със състаряване
-20 %
Икона на Христос от Синай (двуликия Христос), автентично състарена с техника кракле, за още по-силен ефект, кой да доближи вярващия до оригинала. Самият оригинал се намира в египетския манастир в Синай и се нарича двуликия Христос, защото лицето на Иисус сякаш е изографисано по два различни нач..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Христос от Синай (двуликия Христос) - ръчно изработена
-20 %
Икона на Христос от Синай (двуликия Христос), ръчно изработена икона, репродукция създадена по всички канонични принципи с Иисус на син фон. Иконата е репродукция на един от най-старите познати образи на Спасителя като Пантократор, т.е. Вседържител на света. Оригиналът е от египетския манастир ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Христос от Синай (двуликия Христос) - със златно покритие
-25 %
Икона на Христос от Синай (двуликия Христос) изографисан на златен фон върху ръчно създадена икона.Този образ на Спасителя е от типа Пантократор (Вседържец на света). Самата икона като оригинал се намира в Синайския манастир в Египет и едно от най-старите познати такива изображения. Синайският Иисус..
199.00лв. 149.00лв.
Икона Неръкотворен образ на Спасителя - автентично състаряване
-20 %
Икона Убрус - позната още като Неръкотворна икона на Христос, ръчно състарена, за да придобие автентичен вид.Мощна и повелителна е иконата на Иисус Христос Пантократор (Вседържител). Тя е много характерна за православната живопис и ни отвежда далеч назад в ранните векове на настъпващото християнство..
249.00лв. 199.00лв.
Икона Неръкотворен образ на Спасителя - изработена ръчно
-20 %
Икона Убрус - позната още с името Неръкотворна икона на Христос, ръчно изработена с лика на Спасителя върху син фон.Мандилион, Неръкотворен образ на Христос, Първата икона, всичко това са имена на Христовия лик появил се по свръхестествен път, така както разказва легендата. Един управник в Мала Азия..
149.00лв. 119.00лв.
Икона Неръкотворен образ на Спасителя - с позлатен фон
-25 %
Икона Убрус - наричана още Неръкотворна икона на Христор, в този вариант е върху фон от злато. Легендарна е иконата Неръкотворен образ на Спасителя. Тя се смята за първия образ на Христос отпечатал се по чудодеен начин върху кърпа. Легендата разказва, че Христос се избърсал с кърпата и я дал на худо..
199.00лв. 149.00лв.
Икона Разпятие Христово - ръчно изработена
-20 %
Икона на Разпятие Христово - ръчно изработена икона на най-тежкия момент от земната съдба на Спасителя.Кръстът е най-разпознаваемият символ на Христос сред всички християни по земята. Не е случайно, защото той символизира най-тежкия миг от Евангелието, мигът в който цялата земя се разтриса, Христос ..
149.00лв. 119.00лв.
Иисус Христос Добрият пастир  - автентично състарена
-20 %
Икона на Иисус Христос Добрият пастир – състарена по автентичен начин, за да отразява достолепието на образа. Един от най-старите иконографски образи, идващ от Светото писание.Христос се изобразява като милосърден пастир, който бди над стадото си и го защитава. В иконата, той се изобразява кат..
249.00лв. 199.00лв.
Иисус Христос Добрият пастир  - с позлатен фон
-25 %
Икона на Иисус Христос Добрият пастир – създадена на златен фон, показващ славата Христова в Царството Божие.Иконата на Исус Христос Добрия пастир е особен вид икона. Това е популярен сюжет за изкуство в християнството, който не е свързан с конкретен празник. Иконата често се използва като алте..
199.00лв. 149.00лв.
Иисус Христос Добрият пастир - ръчно изработена
-20 %
Икона на Иисус Христос Добрият пастир – изработена по ръчна методика съобразена с каноничните предписанияИконата на Исус Христос Добрият пастир е християнска религиозна иконографска фигура, изобразяваща Исус с агне на раменете, което представя ролята му на Добрия пастир, който полага живота си ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона Кръщение Господне - ръчно изработена
-20 %
Икона Кръщение Господне - перфкетна ръчна изработка по каноничните изисквания. Иконата на Богоявление изобразява евангелското събитие, в което нашия Спасител Иисус Христос докато е кръщаван от Йоан Кръстител, е посетен от Светия Дух. Този момент се води началото на влизането на Божието Слово във Син..
149.00лв. 119.00лв.
Показва 1 до 23 от 23 (1 страници)