Икони
Вашата поръчка

Поради струпване на поръчки ще имаме забавяне от над 30-45 дни! Моля да ни извините за неудобството!

Икони на Исус Христос

Търсите икона на Исус Христос - тук ще намерите уникални рисувани икони на Исус Христос, уникална ръчна изработка на икони на Спасителя с позлатяване и уникална техника за патениране, състаряване и напукване. Иконите на Исус Христос намират водещо място в дома и православните храмове.

Иисус Христос Добрият пастир  - автентично състарена
New -20 %
Икони на Иисус Христос Добрият пастир. Един от най-старите иконографски образи, идващ от Светото писание.Христос се изобразява като милосърден пастир, който бди над стадото си и го защитава. В иконата, той се изобразява като млад мъж носещ овца на раменете си, или заобиколен от стадо овце. Иконата н..
249.00лв. 199.00лв.
Иисус Христос Добрият пастир  - с позлатен фон
New -25 %
Иконата на Исус Христос Добрият пастир е християнска религиозна иконографска фигура, изобразяваща Исус с агне на раменете, което представя ролята му на Добрия пастир, който полага живота си за своите овце. Най-често възпроизвежданата сцена показва две овце, които лежат една до друга и гледат към Ису..
199.00лв. 149.00лв.
Иисус Христос Добрият пастир - ръчно изработена
New -20 %
Иконата на Исус Христос Добрия пастир е особен вид икона. Това е популярен сюжет за изкуство в християнството, който не е свързан с конкретен празник. Иконата често се използва като алтернатива на разпятието за църкви, които не могат да излагат открито християнски символи. Образът на Добрия Пастир с..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Иисус Вседържател - ръчно изработена
-20 %
Иисус Вседържател (Пантократор) е икона с най-дълбок корен назад във времето. Тя представя Спасителя седнал на трон, с проницателен поглед, който разкрива едновременно неговата божествена и човешка природа. Христос по този начин е представен като като Цар на небето и Всесъдник. В лявата ръка винаги ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител - ръчна изработка със състаряване
-20 %
Мощна и повелителна е иконата на Иисус Христос Пантократор (Вседържител). Тя е много характерна за православната живопис и ни отвежда далеч назад в ранните векове на настъпващото християнство. Месията е представен на трон, с наметало лишено от знатни регалии, но с Евангелската книжнина в лявата ръка..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Иисус Христос Вседържител - със златно покритие
-25 %
Иисус Христос Вседържител е сред най-разпознаваемите икони на Спасителя. В нея той е представен седящ на трон, с обикновено наметало, с Евангелието в лявата ръка и знака на Светата троица направен от дясната ръка. Иконата го представя като Цар на небето и земята, Всеповелител и Всесъдник. От лицето ..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Исус Христос Велик Архиерей - ръчна изработка
-20 %
Има различни икони на Иисус Христос, те са известни с различни имена. При иконата наречена Велик Архиерей, Спасителят е представен в Неговата царска слава. Седнал на трон с благославящ жест в дясната ръка и книгата на Евангелието в лявата. Архиерей от гръцки значи "пръв свещеник", затова Христос е п..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Исус Христос Велик Архиерей - с позлатен фон
-25 %
Иконата Исус Христос Велик Архиерей е подобна иконата Пантократор като сюжет. Защото Христос е представен с лице към нас, седящ на трон и в слава земна и небесна. С дясната ръка прави благославящ жест, а с лявата ръка държи книгата с Евангелието. При някои интерпретации, там е изписано "Аз съм пътят..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Исус Христос Велик Архиерей - със състаряване
-20 %
Христос изографисан като Велик Архиерей е икона показваща Спасителя в неговата същинска божествена роля на Всевластник, на Първосвещеник, на Самодържец. Тържествено и благодарствено усещане блика от иконата.. Благостта на Христа завладява душата на вярващия с благославящ жест и с Евангелския разказ..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Исус Христос Спасител - автентично състарена
-20 %
Иисус Христос Спасител като икона е сред най-ранните изображения на Божия син. Това е образ произлязъл от идеята за Христос като Вседържител, Господар на света. В иконата той се изобразява седнал на трон, държащ книга с Евангелското слово в едната ръка, а с другата прави благославящия жест на Троица..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Исус Христос Спасител - ръчна изработка
-20 %
Иконата Исус Христос Спасител не изобразява конкретно събитие от Новия завет, но отразява схващането изложено в Библията, че той е Вседържител на света и Спасител на човешкия род. Затова Иисус в иконата е изобразен седящ на трон, гледащ с лице към нас; лице изобразяващо неговата едновременно божеств..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Исус Христос Спасител - ръчно позлатяване
-25 %
В Библията, Христос се нарича Спасител на света, оттам произлиза и образа на иконата изобразяваща го по този начин. Той стои фронтално, облечен в наметало червено и синьо, показващо неговата едновременно човешка и небесна природа. С дясната ръка вдигната в жест Той благославя света, а в лявата държи..
199.00лв. 149.00лв.
Икона Неръкотворен образ на Спасителя - автентично състаряване
-20 %
Мощна и повелителна е иконата на Иисус Христос Пантократор (Вседържител). Тя е много характерна за православната живопис и ни отвежда далеч назад в ранните векове на настъпващото християнство. Месията е представен на трон, с наметало лишено от знатни регалии, но с Евангелската книжнина в лявата ръка..
249.00лв. 199.00лв.
Икона Неръкотворен образ на Спасителя - изработена ръчно
-20 %
Убрус, Мандилион, Неръкотворен образ, Неръкотворна икона на Христос, всичко това са имена на първата иконата появила се по свръхестествен път, така както разказва легендата. Един управник в Мала Азия, в град Едеса, бил болен от проказа за която нямало лек. Когато чул за проповядващия Иисус, той изпр..
149.00лв. 119.00лв.
Икона Неръкотворен образ на Спасителя - с позлатен фон
-25 %
Легендарна е иконата Неръкотворен образ на Спасителя. Тя се смята за първия образ на Христос отпечатал се по чудодеен начин върху кърпа. Легендата разказва, че Христос се избърсал с кърпата и я дал на художника Ананий, който я занесъл на своя господар и го излекувал от проказа. Наричана още Убрус (..
199.00лв. 149.00лв.
Икона Разпятие Христово - ръчно изработена
-20 %
Кръстът е най-разпознаваемият символ на Христос сред всички християни по земята. Не е случайно, защото той символизира най-тежкия миг от Евангелието, мигът в който цялата земя се разтриса, Христос умира на кръста; римски войник го пробожда с копието, от раната бликва кръв и вода, и така е завършен а..
149.00лв. 119.00лв.
Показва 1 до 16 от 16 (1 страници)