Икони
Вашата поръчка

Икони на Свети Виктор

Православни икони на свети мъченик Виктор - уникална ръчна изработка на икони с позлатяване, варианти с дървени рамки, рисувани на платно и т.н.

Икона на Свети мъченик Виктор - автентично състаряване
New -20 %
Иконата на свети мъченик Виктор изобразява млад воин с копие и щит, които показват, че той е бил войник приживе. Осъден е на мъченическа смърт след като е бил разобличен като християнин. На него се приписва чудото с ослепелите войници във войската, които също пострадали като наказание. Света Стефани..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Свети мъченик Виктор - изработена ръчно
New -20 %
Свети мъченик Виктор се празнува в православния календар на 11 ноевмри заедно със света мъченица Стефанида. Виктор бил войник в римската армия, но отказал да се подчини да донесе жертвено животно на идолите на официалната религия. Тогава бил набеден и осъден на жестоки мъчения заради вярата си в Хри..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Свети мъченик Виктор - със златен фон
New -25 %
Всяка година на 11 ноември имен ден празнуват Виктор и Виктория, в чест на светеца мъченик Виктор - воин от армията на римската империя във втори век сл. Христа. Светецът бил ревностен християнин и след като бил изобличен и измъчван като такъв, бил наказан с мъченическа смърт. Света мъченица Стефани..
199.00лв. 149.00лв.
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)
Този сайт използва бисквитки