Икони
Вашата поръчка

Икони - библейски сцени

Икони с празнични и библейски сцени - рисувани икони, ръчна изработка, златни икони на изгодни цени онлайн.
Икона Вход Господен в Йерусалим - ръчна изработка
New -20 %
Има един ден от годината, в който Христос е посрещнат с възгласи Осанна. Хората от Йeрусалим посрещат с радотсни възгласи Спасителя. Само ден по-рано, той е възкресил Лазар от мъртвите и мълвата е тръгнала навред. Вход Господен в Йерусалим изобразява Христос върху магаре, как скромно влиза в града, ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона Вход Господен в Йерусалим - ръчно състаряване
New -20 %
Икона Вход Господен в Йерусалим – изобразява как Христос възседнал едно осле, докато влиза в "Божия град". Целият и живот е изпълнен в търсене на Бога, и бягства към най-далечни и самотни диви места, дори извън манастирите.  Православната църква я канонизира на 20 юни 1992 г., установявайк..
249.00лв. 199.00лв.
Икона Вход Господен в Йерусалим - с фон злато
New -25 %
Иконата "Вход Господен в Йерусалим" е традиционна православна икона, която изобразява влизането на Исус в Йерусалим. Именно влизането на Христос в града дава началото на страстната седмица за всички християни по света. Иконата показва Исус, яздещ магаре, а образът може да се тълкува или като тр..
199.00лв. 149.00лв.
Икона Кръщение Господне - ръчно изработена
-20 %
Иконата на Богоявление изобразява евангелското събитие, в което нашия Спасител Иисус Христос докато е кръщаван от Йоан Кръстител, е посетен от Светия Дух. Този момент се води началото на влизането на Божието Слово във Сина човешки, който в следващите три години ще проповядва спасението на хората из ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Светото семейство - ръчна изработка
-20 %
Светото семейство се състои от Младенецът Христос, от Мария и Йосиф. На 21 ноември всяка година православната църква отбелязва празника на Въведение Богородично. Това е денят, на който се чества Християнското семейство. Тогава Богородица е въведена от родителите си в храма. Светото семейство се раз..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Светото семейство - ръчно състаряване
-20 %
Светото семейство няма специален празник в Православната църква. То се състои от Иисус като Младенец, Дева Мария и баща му Йосиф. Иконата изобразява тримата като символ на задружно семейство, което заедно трябва да извърви своя житейски път по Божията воля. Светото семейство не трябва да се бърка с ..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Светото семейство - с фон злато
-25 %
Христос, Богородица и Йосиф бащата на Иисус, съставляват Светото семейство. Иконата е символ на съпружеското съдружие в отглеждането на детето и в премеждията, което семейство трябва да издържи за своето добруване. Самият ден на Християнското семейство в Православната църква се отбелязва на 21 ноемв..
199.00лв. 149.00лв.
Икона Разпятие Христово - ръчно изработена
-20 %
Кръстът е най-разпознаваемият символ на Христос сред всички християни по земята. Не е случайно, защото той символизира най-тежкия миг от Евангелието, мигът в който цялата земя се разтриса, Христос умира на кръста; римски войник го пробожда с копието, от раната бликва кръв и вода, и така е завършен а..
149.00лв. 119.00лв.
Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)
Този сайт използва бисквитки