Menu
Your Cart

Икони на Св. Йоан Кръстител

Търсите ръчно изработена икона на Свети Йоан Кръстител - при нас ще намерите различни варианти авторски и рисувани икони на най-изгодна цена.
Можете да изберете, както евтини дървени икони, така и уникални състарени ръчно изработени икони с позлата на Св. Йоан Предтеча.
Свети Йоан Кръстител е сред най-почитаните светци в православието, като за него Исус Христос казва, че "Никога в човешкия род не е имало по-висш от Йоан".
Предтеча се нарича, тъй като проповядва преди Спасителя, а Кръстител поради това, че кръщава Исус Христос.

Иконата на свети Йоан Кръстител помага за здраве, за намиране на пътя и смисъла, за радост и щастие. Св. Йоан Кръстител предпазва дома и семейството от врагове и измяна, като се вярва, че помага при случаи на епилепсия, болки в главата, травми на главата. Св. Йоан или Св. Иван се счита за покровител на кумството и побратимството.

Празникът е на 7 януари (Ивановден) - тогава отправяме молитвена прослава към божия пророк.

Иконите на Св. Йоан са подходящ подарък за нов дом, офис, при кръщене (при кумуване) и всякакви други поводи.
Иконата на светеца е отлична идея за подарък е за имен ден на всички именници: Йоан, Иван, Калоян, Иванка, Ивана, Ивона, Иванина, Ива, Иванко, Иваница, Иво, Ивайло, Ваньо, Ваня, Джони, Джон, Жан, Жана, Нако, Янаки, Калчо, Йовко, Йовка, Яна и други производни имена.


Notification Module
This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices or special promotions, etc.