Икони
Вашата поръчка

Икони на Св. Йоан Кръстител

Търсите ръчно изработена икона на Свети Йоан Кръстител - при нас ще намерите различни варианти авторски и рисувани икони на най-изгодна цена.
Можете да изберете, както евтини дървени икони, така и уникални състарени ръчно изработени икони с позлата на Св. Йоан Предтеча.
Свети Йоан Кръстител е сред най-почитаните светци в православието, като за него Исус Христос казва, че "Никога в човешкия род не е имало по-висш от Йоан".
Предтеча се нарича, тъй като проповядва преди Спасителя, а Кръстител поради това, че кръщава Исус Христос.

Иконата на свети Йоан Кръстител помага за здраве, за намиране на пътя и смисъла, за радост и щастие. Св. Йоан Кръстител предпазва дома и семейството от врагове и измяна, като се вярва, че помага при случаи на епилепсия, болки в главата, травми на главата. Св. Йоан или Св. Иван се счита за покровител на кумството и побратимството.

Празникът е на 7 януари (Ивановден) - тогава отправяме молитвена прослава към божия пророк.

Иконите на Св. Йоан са подходящ подарък за нов дом, офис, при кръщене (при кумуване) и всякакви други поводи.
Иконата на светеца е отлична идея за подарък е за имен ден на всички именници: Йоан, Иван, Калоян, Иванка, Ивана, Ивона, Иванина, Ива, Иванко, Иваница, Иво, Ивайло, Ваньо, Ваня, Джони, Джон, Жан, Жана, Нако, Янаки, Калчо, Йовко, Йовка, Яна и други производни имена.


Икона на Свети Йоан Кръстител - изработена ръчно
-20 %
Икона на св. Йоан Кръстител - иконата е ръчна изработка по техника и образ характерни за ортодоксалната канонична иконопис.Иконата на свети Йоан Кръстител изобразява важна религиозна фигура за християнската вяра. Той е и пророкът, който възвестява идването на Христос. Това се случва на празника Бого..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Свети Йоан Кръстител - ръчно състарена
-20 %
Икона на свети Йоан Кръстител - иконата е изработена ръчно, с използваната техника кракле, за да се състари използването дърво. Този вид на иконата много добре се свързва с образа на един от най-важните светии на църквата, директно свързани с библейските събития и живота на Иисус.Наричан още Предтеч..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Свети Йоан Кръстител - със златно покритие
-25 %
Икона на св. Йоан Кръстител - иконата е със златист фон, който е изработен по една традиционна методика, за да придаде славата отредена на Кръстителя в библейските събития.Йоан Кръстител е роден шест месеца преди Исус Христос. Майка му Елисавета е братовчедка на Мария, майката на Исус. Старозаветен ..
199.00лв. 149.00лв.
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)