Икони
Вашата поръчка

Поради струпване на поръчки ще имаме забавяне от над 30-45 дни! Моля да ни извините за неудобството!

Икони на Света Богородица

Икони на Св. Богородица - ръчно изработени икони от доказани майстори с различни варианти за изработка с позлатяване, състаряване или аружни рамки на най-изгодни цени онлайн.  

Иверска икона на Света Богородица - автентично състаряване
-20 %
Икона на света Богородица Иверска (Портаитиса / Вратарница) Една от чудотворните икони на Богородица от типа Одигитрия. Необикновена е историята на тази икона и идва още от времената на събитията след Христовото Възнесение. За нея се смята, че е нарисувана от самият свети евангелист Лука. Иконата д..
249.00лв. 199.00лв.
Иверска икона на Света Богородица - ръчна изработка
-20 %
Светогорският манастир наречен Иверски съхранява една чудотворна икона наречена икона на Богородица Иверска, наричана още Портаиса или Вратарница. Тя е истинска реликва защото идва от много стари времена, а съществуването ѝ е описвано от много легенди и през цялото време сякаш тя като живо същество ..
149.00лв. 119.00лв.
Иверска икона на Света Богородица - със златен фон
-25 %
Много икони имат свои дати за празник в православния календар. Това е така защото те са свещени предмети, които сякаш имат своя воля след като веднъж са били изографисани по воля свише. Такава е чудотворната икона на Богородица Иверска, наричана още Портаиса. Нейните чествания са на 12 февруари и н..
199.00лв. 149.00лв.
Икона Достойно есть - изработена ръчно
-20 %
Достойно есть икона, молитва, химн е свидетелство за едно чудно събитие случило се в 10 век след Христа, когато сам Архангел Гавраил се явил на млад монах в Света гора в манастира Пантократор, който се молел през това време пред икона Елеуса на Майка Богородица. Събитията в този летен ден са истинск..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Пресвета Богородица Всецарица (Пантанаса) - със златно покритие
-25 %
Всецарица (Pantanassa) е икона на Светата Дева, в която тя е изобразена на трон с Младенеца в нейния скут. Иконата е от типа Панахранта, вида икони, свързани с божествената слава на Мария и с концепцията за нейната непорочност. Конкретно чудотворната икона Всецарица се намира в Света гора, в манас..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Пресвета Богородица Всецарица (Пантанаса) - състарен фон
-20 %
Подобно на всички икони на Исус Христос, светите икони на Богородица, се считат за автентични, тъй като те са част от разкритата божествена истина. Обикновено се смята, че първото изображение на Девата и Детето Иисус е създадено от Свети Лука, макар че всъщност той не е виждал Мария, докато тя вече ..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Пресвета Богородица Всецарица (Пантанаса)- ръчно изработена
-20 %
Автентичната икона Всецарица (Pantanassa) е икона намираща се в манастира Ватопеди в Света гора в Гърция. Тя изобразява Мария седнала на трон с Иисус като младенец седнал на коляното ѝ. Иконата е чудотворна, защото има записани за нея много чудеса. За първото свидетелства блаженият монах Йосиф старе..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Св. Богородица "Живоносен източник" - ръчна изработка със състаряване
-20 %
Богородица Животворен източник (Непресъхващ извор), често наричана и Живоносен източник, е изображение, което не е свързано с официалната канонична образност, но е по-скоро тържествено изображение на Майката Божия. В различните варианти, тя е изобразена редом със светци, които се радват на Божията в..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Св. Богородица "Живоносен източник" - ръчно изработена
-20 %
Иконата на Богородица Животворен източник не е стандарт в канона, а в по-скоро празнично изображение на Пресветата Дева. Има различни такива представяния, при които тя е заобиколена от светии на църквата, които в радост тържествуват Христовата вест. ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Св. Богородица "Живоносен източник" - със златно покритие
-25 %
Икона Непресъхващ извор наричана още Животворен източник е по-скоро химн и празник в прослава на Дева Мария, затова че е избрана от Бог да носи Христа в утробата си и Той да се роди за света. Затова иконата не спада към каноничните образи, но играе важна роля в храмовата иконография...
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Св. Богородица Неувяхващ цвят - ръчно изработена
-20 %
Богородичната иконата "неувяхващ цвят" представя Светата Майка как държи Младенеца в едната си ръка, а в другата цвете, символ на нейната непорочност – най-често цветето е лилия. То отразява думите на Православната църква към Майката Христова "Ти (ест) си Корен на девствеността и Неувяхващ Цвят на ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Св. Богородица Неувяхващ цвят - със златно покритие
-25 %
Иконографският образ Одигитрия на Майка Богородица има още едно въплъщение в така наречената икона Неувяхващ цвят. В нея, Девата държи Младенеца с една си ръка, а в другата ръка държи цвете. То обикновено е бяла лилия, такава каквато гласи легендата, че Архангел Гавраил е донесъл на Мария, когато е ..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Св. Богородица Неувяхващ цвят - състарен фон
-20 %
Самата икона Неувяхващ цвят е икона на Пресвета Богородица от иконографски тип Пътеводителка, където Младенецът седи в ръката на Майка Си и прави благославящ жест. Тя от своя стана държи цвете – бяла лилия – символизиращо Нейната непорочна природа. Иконата помага много при нужда от подкрепа в тежки ..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Св. Богородица Седмострелна - автентично състаряване
-20 %
Иконата Света Богородица Седмострелна се нарича така, защото Мария е изобразена със 7 стрели/саби насочили се към сърцето ѝ. Това е символично изображение на седемте страдания, които Девата е преживяла от мига на пророчеството на Симеон до погребението на Христос, което тя видяла с очите си. Между п..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Св. Богородица Седмострелна - ръчно изработена
-20 %
Седмострелна икона на Богородица, нейната чудотворна версия е посещавала и България. Тя се нарича така, защото в самата икона има изографисани 7 саби/стрели насочени към самото сърце на Богородица. Тези 7 меча символизират 7 събития пророкувани за Богородица, които ще трябва тя да издържи и да изстр..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Св. Богородица Седмострелна - с позлатен фон
-25 %
Иконата седмострелна изобразяваща Мария с насочени седем саби към сърцето е сюжетна икона. Тя изобразява едно пророчество на свети Симеон Богоприемец, който провидял скръбта на Богородица заради кръстните страдания на Нейния Син. Иконата се нарича още света Богородица Седмострелна. Има засвидетелс..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Света Богородица Владимирска - автентично състаряване
-20 %
Не един или два пъти Богородица се е появявала и спасявала градове от кръвопролития. Такъв е случаят с Владимирската чудотворна икона на Божията Майка. Легендата разказва, че през 1480 отново татарска орда е заплашвала да завладее Москва. Тогава чрез молитви пред Владимировската икона на Богородица,..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Света Богородица Владимирска - ръчна изработка
-20 %
Иконата Владимирска Богородица чудотворна е от типа Елеуса, където Девата и Младенецът са в близост и споделят безграничната божествена любов. Чудотворна е защото през 1480 г, след като московчани се молели пред иконата, така предотвратили татарско нападение и завладяване на град. Внезапно обаче, бо..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Света Богородица Владимирска - със златен фон
-25 %
Православният свят познава чудесата на не една икона на Пресветата Майка. Такава слава има и иконата Владимирска Богородица, която през 1480 година е спасила Москва от татарско нападение застрашило град а от голямо унищожение. Вместо да нападнат обаче, татарите се разбягали, а московчани отдали това..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Света Богородица Знамение (Оранта) - ръчно изработена
-20 %
Богородица Оранта е фигура с отворени обятия, символ на душата в мир в рая, представяне на душата в другия свят като фигура с ръце разперени за молитва. В случая обаче, Девата сякаш с отворените обятия посреща Христос, нейния Син. Оранта е едно от най-древните изображения на Девата. Тя се нарича Зна..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Света Богородица Знамение (Оранта) - със златно покритие
-25 %
Богородица Знамение се нарича този вид иконата, при който Девата е изографисана фронтално с отворени обятие и ръце вдигнати високо. Пред нея често е изобразен сияещия Младенец, който благославя света, на който е дошъл. Иконата се нарича Знамение, защото изобразява старозаветното пророчество: "Затова..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Света Богородица Знамение (Оранта) - състарен фон
-20 %
Богородица върху иконата Знамение е от типа Оранта. Девата гледа фронтално срещу зрителя с отворени обятия към своя Младенец, който също се изобразява гледащ фронтално. За много копия на иконата за засвидетелствани чудеса, които я правят много обичана от целия православен свят. Тя помага на епилепти..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Света Богородица Йерусалимска  - ръчно състаряване
-20 %
Чудотворната икона на Богородица Йерусалимска се намира на свещено място в Гетсимания в подземния гроб на Дева Мария. Смята се, че там е погребана Пресветата от Христовите Апостоли, които не веднъж са се молели на Елеонския хълм заедно със Спасителя. Самото свещено място днес е във владение на Гръц..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Света Богородица Йерусалимска - ръчна изработка
-20 %
Сред най-известните и почитани икони на Богородица, е тази в празната гробница на Пресветата Дева при нейното лобно място в Гетсимания - мястото е под храма, благословен за многобройните поклонници, посещаващи Светата земя на Йерусалим. Подземният гроб на Дева Мария е разположен в долината Кидрон, в..
149.00лв. 119.00лв.
Показва 1 до 24 от 40 (2 страници)