Menu
Your Cart

Икони на Света Богородица

Икони на Св. Богородица - най-изгодни цени за ръчно изработени икони от доказани майстори с дългогодишен опит в църковната иконопис. Всички православни икони се изработват ръчно с уникални и доказани във времето зографски техники по модели от някои от най-големите майстори в православната иконопис. Икона на Божията майка с Младенеца следва да има във всяки християнски дом, като е отлична идея за подарък за сватби, кръщенета, рожденни дни, юбилеи, именни дни и много други.


Иверска икона на Света Богородица - автентично състаряване
-20 %
Model: 1017-3
Икона на света Богородица Иверска (Портаитиса / Вратарница) Една от чудотворните икони на Богородица от типа Одигитрия. Необикновена е историята на тази икона и идва още от времената на събитията след Христовото Възнесение. За нея се смята, че е нарисувана от самият свети евангелист Лука. Иконата д..
199.00 лв. 249.00 лв.
Иверска икона на Света Богородица - ръчна изработка
-20 %
Model: 1017-1
Светогорският манастир наречен Иверски съхранява една чудотворна икона наречена икона на Богородица Иверска, наричана още Портаиса или Вратарница. Тя е истинска реликва защото идва от много стари времена, а съществуването ѝ е описвано от много легенди и през цялото време сякаш тя като живо същество ..
119.00 лв. 149.00 лв.
Иверска икона на Света Богородица - със златен фон
-25 %
Model: 1017-2
Много икони имат свои дати за празник в православния календар. Това е така защото те са свещени предмети, които сякаш имат своя воля след като веднъж са били изографисани по воля свише. Такава е чудотворната икона на Богородица Иверска, наричана още Портаиса. Нейните чествания са на 12 февруари и н..
149.00 лв. 199.00 лв.
Икона Достойно есть - изработена ръчно
-20 %
Model: 1014-1
Достойно есть икона, молитва, химн е свидетелство за едно чудно събитие случило се в 10 век след Христа, когато сам Архангел Гавраил се явил на млад монах в Света гора в манастира Пантократор, който се молел през това време пред икона Елеуса на Майка Богородица. Събитията в този летен ден са истинск..
119.00 лв. 149.00 лв.
Икона на Пресвета Богородица Всецарица (Пантанаса) - със златно покритие
-25 %
Model: 1026-2
Всецарица (Pantanassa) е икона на Светата Дева, в която тя е изобразена на трон с Младенеца в нейния скут. Иконата е от типа Панахранта, вида икони, свързани с божествената слава на Мария и с концепцията за нейната непорочност. Конкретно чудотворната икона Всецарица се намира в Света гора, в манас..
149.00 лв. 199.00 лв.
Икона на Пресвета Богородица Всецарица (Пантанаса) - състарен фон
-20 %
Model: 1026-3
Подобно на всички икони на Исус Христос, светите икони на Богородица, се считат за автентични, тъй като те са част от разкритата божествена истина. Обикновено се смята, че първото изображение на Девата и Детето Иисус е създадено от Свети Лука, макар че всъщност той не е виждал Мария, докато тя вече ..
199.00 лв. 249.00 лв.
Икона на Пресвета Богородица Всецарица (Пантанаса)- ръчно изработена
-20 %
Model: 1026-1
Автентичната икона Всецарица (Pantanassa) е икона намираща се в манастира Ватопеди в Света гора в Гърция. Тя изобразява Мария седнала на трон с Иисус като младенец седнал на коляното ѝ. Иконата е чудотворна, защото има записани за нея много чудеса. За първото свидетелства блаженият монах Йосиф старе..
119.00 лв. 149.00 лв.
Икона на Св. Богородица "Живоносен източник" - ръчна изработка със състаряване
-20 %
Model: 1016-3
Богородица Животворен източник (Непресъхващ извор), често наричана и Живоносен източник, е изображение, което не е свързано с официалната канонична образност, но е по-скоро тържествено изображение на Майката Божия. В различните варианти, тя е изобразена редом със светци, които се радват на Божията в..
199.00 лв. 249.00 лв.
Икона на Св. Богородица "Живоносен източник" - ръчно изработена
-20 %
Model: 1016-1
Иконата на Богородица Животворен източник не е стандарт в канона, а в по-скоро празнично изображение на Пресветата Дева. Има различни такива представяния, при които тя е заобиколена от светии на църквата, които в радост тържествуват Христовата вест...
119.00 лв. 149.00 лв.
Икона на Св. Богородица "Живоносен източник" - със златно покритие
-25 %
Model: 1016-2
Икона Непресъхващ извор наричана още Животворен източник е по-скоро химн и празник в прослава на Дева Мария, затова че е избрана от Бог да носи Христа в утробата си и Той да се роди за света. Затова иконата не спада към каноничните образи, но играе важна роля в храмовата иконография...
149.00 лв. 199.00 лв.
Икона на Св. Богородица Неувяхващ цвят - ръчно изработена
-20 %
Model: 1020-1
Богородичната иконата "неувяхващ цвят" представя Светата Майка как държи Младенеца в едната си ръка, а в другата цвете, символ на нейната непорочност – най-често цветето е лилия. То отразява думите на Православната църква към Майката Христова "Ти (ест) си Корен на девствеността и Неувяхващ Цвят на ..
119.00 лв. 149.00 лв.
Икона на Св. Богородица Неувяхващ цвят - със златно покритие
-25 %
Model: 1020-2
Иконографският образ Одигитрия на Майка Богородица има още едно въплъщение в така наречената икона Неувяхващ цвят. В нея, Девата държи Младенеца с една си ръка, а в другата ръка държи цвете. То обикновено е бяла лилия, такава каквато гласи легендата, че Архангел Гавраил е донесъл на Мария, когато е ..
149.00 лв. 199.00 лв.
Показани 1 от 12 | 40 (4 Страници)
Notification Module
This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices or special promotions, etc.