Икони
Вашата поръчка

Икони на Света Богородица

Икони на Св. Богородица - ръчно изработени икони от доказани майстори с различни варианти за изработка с позлатяване, състаряване или аружни рамки на най-изгодни цени онлайн.  

Иверска икона на Света Богородица - със златен фон
-25 %
Иверска икона на Света Богородица – изработена съм златен фон, така че да създава величието отредено не Пресветата Дева на небето.Много икони имат свои дати за празник в православния календар. Това е така защото те са свещени предмети, които сякаш имат своя воля след като веднъж са били изографи..
199.00лв. 149.00лв.
Иверска икона на Света Богородица - ръчна изработка
-20 %
Икона на Света Богородица Иверска – перфектна ръчна изработка по спазени всички канонични изисквания. Светогорският манастир наречен Иверски съхранява една чудотворна икона наречена икона на Богородица Иверска, наричана още Портаиса или Вратарница. Тя е истинска реликва защото идва от много с..
149.00лв. 119.00лв.
Иверска икона на Света Богородица - автентично състаряване
-20 %
Икона на света Богородица Иверска (Портаитиса / Вратарница) – иконата е състарена с ръчни методи, така че да напомня за старите времена, в които е създадена оригиналната икона.Една от чудотворните икони на Богородица от типа Одигитрия. Необикновена е историята на тази икона и идва още от времената ..
249.00лв. 199.00лв.
Чудотворна икона на Света Богородица Троеручица - ръчна изработка със златен фон
-25 %
Чудотворна икона на света Богородица Троеручица - изработена ръчно, на златен фон, от най-добрите иконописци в България.Оригиналната икона Троеручица (чудотворна) изобразява Дева Мария с младенеца Христос и с добавена трета сребърна ръка, зад която се крие една легенда. Историята е от времето на ико..
199.00лв. 149.00лв.
Чудотворна икона на Света Богородица Троеручица - изработена ръчно
-20 %
Икона чудотворна на света Богородица Троеручица - ръчна изработка, традиционно изографисана на син фон с златен ореол подобаващ на Божията Майка.Чудни са историите на чудотворните икони. Такава е и историята на икона Богородица Троеручица. Иконата на Божията майка, „От трите ръце“: През осми век по ..
149.00лв. 119.00лв.
Чудотворна икона на Света Богородица Троеручица - ръчно състаряване
-22 %
Икона на Света Богородица Троеручица – репродукцията на чудотворната икона е ръчно състарена, така че да придобие още по-автентичен вид. В България има три чудотворни икони на Богородица. Една от тях е Троеручица, като едното копие се намира в Троянския манастир, а другото в Рилския. Иначе самата ав..
229.00лв. 179.00лв.
Икона на Пресвета Богородица Всецарица (Пантанаса) - със златно покритие
-25 %
Икона на Света Богородица Всецарица - така наречената Пантанаса е във вариант на златен фон изработен ръчно по каноничните правила.Всецарица (Pantanassa) е икона на Светата Дева, в която тя е изобразена на трон с Младенеца в нейния скут. Иконата е от типа Панахранта, вида икони, свързани с божествен..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Пресвета Богородица Всецарица (Пантанаса) - състарен фон
-20 %
Икона на Пресвета Богородица Всецарица (Пантанаса) - образът на Девата е изографисан върху дърво, състарено за още по-автентичен фон.Подобно на всички икони на Исус Христос, светите икони на Богородица, се считат за автентични, тъй като те са част от разкритата божествена истина. Обикновено се смята..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Пресвета Богородица Всецарица (Пантанаса)- ръчно изработена
-20 %
Икона на Света Богородица като Всецарица (Пантанаса) - канонична ръчна изработка върху дърво, репродукция най-близка до автентичната икона.Автентичната икона Всецарица (Pantanassa) е икона намираща се в манастира Ватопеди в Света гора в Гърция. Тя изобразява Мария седнала на трон с Иисус като младен..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Св. Богородица "Живоносен източник" - ръчна изработка със състаряване
-20 %
Икона на Света Богородица Живоносен източник (Животворен, Непресъхващ извор) - изографисана върху състарено дърво, иконата има уникално излъчване.Най-често иконата е наричана Живоносен източник, но като изображение, тя не е свързана с официалната канонична образност, но е по-скоро тържествено изобра..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Св. Богородица "Живоносен източник" - със златно покритие
-25 %
Икона на Св. Богородица "Живоносен източник" - този неканоничен образ е изографисан върху златен фон, показващ идеята за отвъдната слава на Божията майка.Икона Непресъхващ извор наричана още Животворен източник е по-скоро химн и празник в прослава на Дева Мария, затова че е избрана от Бог да носи Хр..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Св. Богородица "Животворен източник" - ръчно изработена
-20 %
Икона на Богородица Животворен източник, позната още като Живоносен източник или Непресъхващ извор. В този вариант, ние ви я предлагаме ръчно изработена от най-добрите иконописци в България.Светата Майка изобразена по този начин не е стандарт в канона, а е по-скоро празнично изображение на Пресветат..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Св. Богородица Достойно есть - изработена ръчно
-20 %
Икона Достойно есть, изцяло ръчна изработка, която показва майсторството на иконописеца и духовната дълбочина на образа.Достойно есть икона, молитва, химн е свидетелство за едно чудно събитие случило се в 10 век след Христа, когато сам Архангел Гавраил се явил на млад монах в Света гора в манастира ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Св. Богородица Неувяхващ цвят - ръчно изработена
-20 %
Икона на Света Богородица Неувяхващ цвят - уникална ръчно изработена икона на дървена плоскост според най-добрите иконописни практики. Богородичната иконата "неувяхващ цвят" представя Светата Майка как държи Младенеца в едната си ръка, а в другата цвете, символ на нейната непорочност – най-често ц..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Св. Богородица Неувяхващ цвят - със златно покритие
-25 %
Икона на Св. Богородица Неувяхващ цвят с позлатен фон означаващ нейната слава в Небесното царство.Иконографският образ Одигитрия на Майка Богородица има още едно въплъщение в така наречената икона Неувяхващ цвят. В нея, Девата държи Младенеца с една си ръка, а в другата ръка държи цвете. То обикнове..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Св. Богородица Неувяхващ цвят - състарен фон
-20 %
Икона на Света Богородица Неувяхващ цвят - автентично състарена с техника, която показва Божията майка в още по-автентично присъствие като иконографски образ.Самата икона Неувяхващ цвят е икона на Пресвета Богородица от иконографски тип Пътеводителка, където Младенецът седи в ръката на Майка Си и пр..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Св. Богородица Седмострелна - автентично състаряване
-20 %
Икона на Св. Богородица Седмострелна - технически състарена, така че да показва образа в още по-автентично излъчване.Иконата се се нарича така, защото Мария е изобразена със 7 стрели/саби насочили се към сърцето ѝ. Това е символично изображение на седемте страдания, които Девата е преживяла от мига ..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Св. Богородица Седмострелна - ръчно изработена
-20 %
Икона на Св. Богородица Седмострелна - дървена икона изработена с ръчен труд както подобава традицията и занаята.Този вид иконографско изображение на Светата Майка, чудотворна версия на иконата е посещавала и България. Тя се нарича така, защото в самата икона има изографисани 7 саби/стрели насочени ..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Св. Богородица Седмострелна - с позлатен фон
-25 %
Икона на Св. Богородица Седмострелна - изографисана върху позлатен фон, който показва същността на Божията Майка в нейната слава.Иконата седмострелна изобразяваща Мария с насочени седем саби към сърцето е сюжетна икона. Тя изобразява едно пророчество на свети Симеон Богоприемец, който провидял скръб..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Света Богородица Владимирска - автентично състаряване
-20 %
Икона на Света Богородица Владимирска - състарена по ръчна методика, за да се доближи като визия до оригиналната чудотворна икона.Не един или два пъти Богородица се е появявала и спасявала градове от кръвопролития. Такъв е случаят с Владимирската чудотворна икона на Божията Майка. Легендата разказва..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Света Богородица Владимирска - ръчна изработка
-20 %
Икона на Света Богородица Владимирска - чудотворната икона е направена ръчна по спазени всички изисквания на Канона.Иконата Владимирска Богородица чудотворна е от типа Елеуса, където Девата и Младенецът са в близост и споделят безграничната божествена любов. Чудотворна е защото през 1480 г, след кат..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Света Богородица Владимирска - със златен фон
-25 %
Икона на Света Богородица Владимирска - с фон от златен пласт, който подсилва въздействието на чудотворния образ.Православният свят познава чудесата на не една икона на Пресветата Майка. Такава слава има и иконата Владимирска Богородица, която през 1480 година е спасила Москва от татарско нападение ..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Света Богородица Знамение (Оранта) - ръчно изработена
-20 %
Икона на Света Богородица Знамение - иконата от типа Оранта е изработена ръчно според традицията.Богородица Оранта е фигура с отворени обятия, символ на душата в мир в рая, представяне на душата в другия свят като фигура с ръце разперени за молитва. В случая обаче, Девата сякаш с отворените обятия п..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Света Богородица Знамение (Оранта) - със златно покритие
-25 %
Икона на Света Богородица Знамение (Оранта) - Божията Майка е изобразена върху златен фон.Богородица Знамение се нарича този вид иконата, при който Девата е изографисана фронтално с отворени обятие и ръце вдигнати високо. Пред нея често е изобразен сияещия Младенец, който благославя света, на който ..
199.00лв. 149.00лв.
Показва 1 до 24 от 49 (3 страници)