Икони
Вашата поръчка

Блог

26 апр. Неосветена икона
0 49
Подзаглавието на тази публикация може да бъде: „Какво е свещена икона?“ и като тема вълнува хората, които се възползват от възможността да закупят икона онлайн, но въпреки това не са запознати как иконата става свещена – или как се осветява.Може би п..
31 март Коя икона за какво помага
0 162
Преди всичко иконите са изображения на Небесното на земята. Те са израз на православната вяра, учение и поклонение. Гръцката дума за "икона" е "Αгιογραφία", която може да бъде разделена на две думи: Άγιο, което означава „не от този свят” (нещо небесн..
25 февр. Как се рисува икона
admin 0 88
Днес в 21 век, няма как да гледаме на създаването на православните икони без да отчетем промените в  този изключителен занаят, случили се заради улесненият с намирането на материалите. Принципно технологията на рисуването на иконата е традиционна и в..
07 дек. Видове икони на Богородица
0 272
Първата икона на Дева Мария има легендарен статут. За нея се разказва, че свети Лука е нарисувал Светата Майка не по въображението си, но докато е гледал самата Мария. Така че той е създал автентичен неин образ. Има дори икона, която изобразява това ..
25 ноем. Икони за подарък за различeн повод
admin 0 660
Да имаш икона вкъщи и дори цяла стена с икони, не е светотатство. Напротив, това е традиция на много, много години. Затова никак не е нетипично и до ден днешен хората да си подаряват икони поради различни поводи. Има ли обаче някакви тънкости по тема..
31 окт. Български икони
0 244
Днешният онлайн свят предлага да си закупите сувенири от България без да се налага да ходите по събори. Можете да намерите много традиционни предмети като ръчно плъстени вълнени кукли, ръчно изработени керамични съдове и тъкани килими. Как стоят неща..
29 септ. Луксозни икони онлайн
0 680
Има ли луксозни икони? Какво значат много скъпи икони? Могат ли да се купят луксозни икони онлайн?  Тези въпроси са сложни и спорни, защото думата лукс е противоречива и за вярващите християни много трудно една икона може да бъде наречена луксозна. И..
24 авг. Иконата в православния храм
0 239
Иконите в православния храм Иконите в църквата са тази част от храма, която привлича най-много човешкото око. Те обаче не могат да бъдат разглеждани извън контекста на самата архитектура и на разказа за Бога. Тоест те си имат едно предназначение свър..
22 юни Икона според зодията
0 267
Тази тема изцяло е повлияна от търсенията на хората онлайн, по някакъв начин да обвържат собствените си разбирания и черти от характера с образите в иконите. Да се свързват православните икони и зодиите обаче не е най-удачното решение при избора на и..
08 юни Каталог за икони
0 345
Каталог за икони се изработва по няколко различни причини. Една от тях е за научни цели, когато се прави каталог за изучаването им. Друга е когато те се класифицират според интереса на хората да си закупят икона – такива каталози може да се видят в о..
17 апр. Надписване на икона
0 651
Практиката по поаряване на икони по повод и без повод  изисква някои съвети за хората, така че да не нарушават сакралното предназначение на иконата. В този текст ще се запознаем накратко с въпроса как да надпишем икона за подарък.   Първо трябва да..
02 март Всички видове икони
0 454
Православните икони са много специални произведения на религиозната иконопис и те се класифицират като образи в следните категории. Йерархията на разположението в храма, може да се проследи, но това е по-скоро теологически въпрос. Конкретно за всички..
Показва 1 до 12 от 17 (2 страници)