Икони
Вашата поръчка

Поради струпване на поръчки ще имаме забавяне от над 30-45 дни! Моля да ни извините за неудобството!

Блог

25 ноем. Икони за подарък за различeн повод
admin 0 7
Да имаш икона вкъщи и дори цяла стена с икони, не е светотатство. Напротив, това е традиция на много, много години. Затова никак не е нетипично и до ден днешен хората да си подаряват икони поради различни поводи. Има ли обаче някакви тънкости по тема..
31 окт. Български икони
0 22
Днешният онлайн свят предлага да си закупите сувенири от България без да се налага да ходите по събори. Можете да намерите много традиционни предмети като ръчно плъстени вълнени кукли, ръчно изработени керамични съдове и тъкани килими. Как стоят неща..
29 септ. Луксозни икони онлайн
0 112
Има ли луксозни икони? Какво значат много скъпи икони? Могат ли да се купят луксозни икони онлайн?  Тези въпроси са сложни и спорни, защото думата лукс е противоречива и за вярващите християни много трудно една икона може да бъде наречена луксозна. И..
24 авг. Иконата в православния храм
0 80
Иконите в православния храм Иконите в църквата са тази част от храма, която привлича най-много човешкото око. Те обаче не могат да бъдат разглеждани извън контекста на самата архитектура и на разказа за Бога. Тоест те си имат едно предназначение свър..
22 юни Икона според зодията
0 125
Тази тема изцяло е повлияна от търсенията на хората онлайн, по някакъв начин да обвържат собствените си разбирания и черти от характера с образите в иконите. Да се свързват православните икони и зодиите обаче не е най-удачното решение при избора на и..
08 юни Каталог за икони
0 157
Каталог за икони се изработва по няколко различни причини. Една от тях е за научни цели, когато се прави каталог за изучаването им. Друга е когато те се класифицират според интереса на хората да си закупят икона – такива каталози може да се видят в о..
17 апр. Надписване на икона
0 298
Практиката по поаряване на икони по повод и без повод  изисква някои съвети за хората, така че да не нарушават сакралното предназначение на иконата. В този текст ще се запознаем накратко с въпроса как да надпишем икона за подарък.   Първо трябва да..
02 март Всички видове икони
0 190
Православните икони са много специални произведения на религиозната иконопис и те се класифицират като образи в следните категории. Йерархията на разположението в храма, може да се проследи, но това е по-скоро теологически въпрос. Конкретно за всички..
11 февр. Как да опаковаме икона за подарък
0 246
Иконата по своя замисъл може да не е класическа живописна картина, но със сигурност за подарък или за транспортиране тя трябва да бъде опакована също толкова грижливо колкото всяко друго произведение на изкуството. В този смисъл,  резонен е въпросът ..
28 ян. Коя икона за какво помага
0 125
Иконите помагат на хората в техните дори често егоистични и неосъзнати търсения. За да помогне обаче за какъвто и да било проблем, към една икона трябва да се пристъпи с благоговение и смирение, защото тя е един от начините да се предаде човешката мо..
22 дек. Какви икони трябва да имаме в къщи
0 293
Във всяко истински вярващо православно семейство има поне една икона вкъщи. Дори да не е голяма, там на една източна стена в дадена стая има едно кандило и малка икона над него. Това е мястото за молитва при изгрев слънце, за палене на свещ по време ..
27 ноем. Символика на иконите
0 327
Символика на иконите Когато изследователят, лаикът, дори човек недокоснат от православната вяра застане пред икона, той ще бъде поразен от златния фон, богатите сини и червени краски. Когато обаче вярващият човек застане пред иконата, той няма да виж..
Показва 1 до 12 от 13 (2 страници)