Икони
Вашата поръчка

Блог

01 септ. Семейни икони и икони закрилници на семейството
0 764
Семейните икони са икони, на които са изобразени светци, Христос, Дева Мария или сцени от Евангелието. Един иконостас е семеен иконостас, когато са изложени иконите на всички светци покровители на семейството. Те са централната точка на иконостаса и ..
01 юли Освещаване на икона
0 621
Православните християни рутинно освещават иконите си от свещеник в тяхната енория. Епископите често ги помазват със свето миро. Има дори специални служби за освещаване на различни видове икони: на Христос, на Богородица, на светии за определени празн..
29 май Икони на български светци
0 616
България също е дала много на православния християнски свят и с безрезервната вяра на миряните по време на робството, които са съхранили християнските ценности, чрез много свети люде пожертвали в името на Христос, но и чрез просветителско дело на вел..
26 апр. Неосветена икона
0 660
Подзаглавието на тази публикация може да бъде: „Какво е свещена икона?“ и като тема вълнува хората, които се възползват от възможността да закупят икона онлайн, но въпреки това не са запознати как иконата става свещена – или как се осветява.Може би п..
31 март Коя икона за какво помага
0 1706
Преди всичко иконите са изображения на Небесното на земята. Те са израз на православната вяра, учение и поклонение. Гръцката дума за "икона" е "Αгιογραφία", която може да бъде разделена на две думи: Άγιο, което означава „не от този свят” (нещо небесн..
25 февр. Как се рисува икона
admin 0 837
Днес в 21 век, няма как да гледаме на създаването на православните икони без да отчетем промените в  този изключителен занаят, случили се заради улесненият с намирането на материалите. Принципно технологията на рисуването на иконата е традиционна и в..
07 дек. Видове икони на Богородица
0 719
Първата икона на Дева Мария има легендарен статут. За нея се разказва, че свети Лука е нарисувал Светата Майка не по въображението си, но докато е гледал самата Мария. Така че той е създал автентичен неин образ. Има дори икона, която изобразява това ..
25 ноем. Икони за подарък за различeн повод
admin 0 1866
Да имаш икона вкъщи и дори цяла стена с икони, не е светотатство. Напротив, това е традиция на много, много години. Затова никак не е нетипично и до ден днешен хората да си подаряват икони поради различни поводи. Има ли обаче някакви тънкости по тема..
31 окт. Български икони
0 752
Днешният онлайн свят предлага да си закупите сувенири от България без да се налага да ходите по събори. Можете да намерите много традиционни предмети като ръчно плъстени вълнени кукли, ръчно изработени керамични съдове и тъкани килими. Как стоят неща..
29 септ. Луксозни икони онлайн
0 1378
Има ли луксозни икони? Какво значат много скъпи икони? Могат ли да се купят луксозни икони онлайн?  Тези въпроси са сложни и спорни, защото думата лукс е противоречива и за вярващите християни много трудно една икона може да бъде наречена луксозна. И..
24 авг. Иконата в православния храм
0 431
Иконите в православния храм Иконите в църквата са тази част от храма, която привлича най-много човешкото око. Те обаче не могат да бъдат разглеждани извън контекста на самата архитектура и на разказа за Бога. Тоест те си имат едно предназначение свър..
22 юни Икона според зодията
0 744
Тази тема изцяло е повлияна от търсенията на хората онлайн, по някакъв начин да обвържат собствените си разбирания и черти от характера с образите в иконите. Да се свързват православните икони и зодиите обаче не е най-удачното решение при избора на и..
Показва 1 до 12 от 20 (2 страници)