Икони
Вашата поръчка

Икони на Свети апостол Лука евангелист

Икони на Св. апостол Лука Евангелист - красиви дървени православни икони с различни начини на изработка - със златен фон, автентично състарени.

Икона на Свети апостол Лука евангелист - изработена ръчно
-20 %
Икона на свети Лука, ръчно изработена икона по всички методи на традиционната иконопис. Евангелист Лука e роден в Антиохия Сирийска, в първите години сл. Христа - умира в Тива, около 93 г. сл. Христа. Почитан като светец от всички християнски църкви, които допускат поклонението пред светии, той..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Свети апостол Лука евангелист - със златен фон
-25 %
Икона на Св. апостол Лука евангелист, ръчно изработена икона на златен фон. Евангелист Лука е един от четиримата евангелисти - четиримата традиционно приписвани автори на каноничните евангелия. Ранните отци на Църквата му приписват авторство както на Евангелието от Лука, така и на Деянията на апосто..
199.00лв. 149.00лв.
Икона на Свети апостол Лука евангелист- автентично състаряване
-20 %
Икона на свети Лука, автентичен състарен вид на иконата, създаден чрез техниката кракле.Лука освен за автор на едно от четирите канонични Евангелия е част от 70-те апостоли на църквата. Смята се за покровител на художниците, защото на него се приписват и първите нарисувани икони на Христос и Богород..
249.00лв. 199.00лв.
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)