Икони
Вашата поръчка

Икони на Света Александра

Икони на света мъченица царица Александра - вижте всички варианти ръчно изработени икони, рисувани с темпера или маслени бои, икони на платно, варианти с дървени рамки и т.н.

Икона на Света мъченица Александра - автентично състаряване
-20 %
Икона на света мъченица царица АлександраЖена на император Диоклециан, чиято съдба е свързана с приемането на християнската вяра защото е свидетелка на чудесата на св. Георги. В иконата се изобразява като царица, но носеща християнските атрибути, които показват нейното обръщане към правата вяра. Цър..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Света мъченица Александра - ръчна изработка
-20 %
В православната икона света Александра е изобразена като царица каквато е била приживе, но с регалиите на християнска мъченица защото е канонизирана за светица. За нея знаем от историята известена като "Мъченичеството на Свети Георги“ или като съпруга на император Диоклециан. Според житието на свети..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Света мъченица Александра - със златен фон
-25 %
Иконата на света Александра, показва царица Александра нарината още Римска, според житието съпруга на император Диоклециан. Заради живота и посвещението си на Христа пред озверялата римска тълпа, тя бива подложена на гонение и осъждане на смърт от своя съпруг, който първоначално не можел да повярва,..
199.00лв. 149.00лв.
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)