Икони
Вашата поръчка

Икони на Св. Пантелеймон

Ръчно изработени и рисувани икони на Свети Панталеймон - уникална изработка от доказани майстори иконописци на най-добрите цени онлайн в нашия православен магазин. Светия великомъченик и целител Пантелеймон Никомидийски приживе е учил медицина и станал известен придворен лекар. Приема християнството и името Пантелеймон, което означава „всемилостив“. Получил дар да бъде лечител и чудотворец. Св. Пантелеймон е провъзгласен за покровител на болните, лекарите, медицински сестри, зъболекари, акушерки, здравните работници, ветеринарите, спасителите и всички, които спасяват или помагат в нужда.

Икона на Свети Великомъченик Пантелеймон - автентично състаряване
-20 %
Икона на свети Панталеймон - ръчно състарена за автентичен външен вид.Светецът е покровител на лекари и акушери. Възпитан от майка християнка, роден с името Панталеон в Никодимия. Обучава се за лекар и става много добър в професията си. Приема християнството на предела между 3. и 4. век, време много..
249.00лв. 199.00лв.
Икона на Свети Великомъченик Пантелеймон - ръчно изработена
-20 %
Икона на св. Пантелеймон - ръчно изработена икона с изографисване на светеца върху син фон.Икони на свети Великомъченик Панталеймон показващи един смел и отговорен мъж, който умира мъченически заради вярата си в Иисус Христос. Панталеоне по рождение, и след това Панталей, Панталеймон (родом в Никоме..
149.00лв. 119.00лв.
Икона на Свети Великомъченик Пантелеймон - с позлатен фон
-25 %
Икона на св. Пантелеймон - светецът е изографисан върху златен фон.Иконата на Свети Панталеймон изобразява още един светец родом от Никодимия в края на 3 век. Възпитан като християнин от своята майка, която за съжаление почива млада. Панталеон (както се казвал по рождение) по заръките на баща си бил..
199.00лв. 149.00лв.
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)