Menu
Your Cart

Иверска икона на Света Богородица - със златен фон

Иверска икона на Света Богородица - със златен фон
-25 %
Иверска икона на Света Богородица - със златен фон
  • Наличност: В наличност
  • Model: 1017-2
149.00 лв.
199.00 лв.

Възможни варианти

Много икони имат свои дати за празник в православния календар. Това е така защото те са свещени предмети, които сякаш имат своя воля след като веднъж са били изографисани по воля свише. Такава е чудотворната икона на Богородица Иверска, наричана още Портаиса. Нейните чествания са на 12 февруари и на 13 октомври.

Легендата първо води към прастари времена, защото се смята, че Вратарница е нарисувана от самия Лука евангелист. А името си тя носи заради чудодейното ѝ намиране от атонските монаси в Иверския манастир, два века след царуването на иконобореца Теофил във Византия (IX век). Тогава иконата е пусната в морето с надеждата да отплава при християни, които ще се грижат по-добре за нея. И така, тя е била поставена в параклис построен за нея.

Многото копия по света и до днес са място за молитви с надежда за изцеление от тежки болести, от душевни и физически проблеми; за покаяние; за подкрепа и закрила от измамиот лоши хора.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Notification Module
This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices or special promotions, etc.