Menu
Your Cart

Икона Неръкотворен образ на Спасителя - изработена ръчно

Икона Неръкотворен образ на Спасителя - изработена ръчно
-20 %
Икона Неръкотворен образ на Спасителя - изработена ръчно
  • Наличност: В наличност
  • Model: 1009-1
119.00 лв.
149.00 лв.

Възможни варианти

Убрус, Мандилион, Неръкотворен образ, Неръкотворна икона на Христос, всичко това са имена на първата иконата появила се по свръхестествен път, така както разказва легендата. Един управник в Мала Азия, в град Едеса, бил болен от проказа за която нямало лек. Когато чул за проповядващия Иисус, той изпратил своя художник Ананий да нарисува този чудотворец и да му донесе неговия лик. Христос обаче бил неуловим за четката на художника. Тогава Той се избърсал с кърпа (убрус) и я дал на художника, който да я занесе на управника. След като кърпата с Божия лик излекувала този човек, кърпата била поставена на портата на града, но след няколко века потънала в забвение. През 6 век, когато империята вече била под знака на Христа, персийския цар Хорсой обсадил града. Епископът на местната църква сънувал пророчески сън да извадят Неръкотворната икона изпод замазката. Градът наистина бил спасен и Убрусът придобил наново своята слава. Така че дори след още 4 века бил пренесен в Константинопол. Следите в историята от него изчезват при завладяването на града от Кръстоносците. Благодарение на безименните художници следвали канона, тази икона е достигнала и до нас като копие на единствения оригинал.

Молитвата пред нея помага на болни, на хора със зависимости и за избавяне от страсти; за намиране на утеха и за покаяние.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Notification Module
This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices or special promotions, etc.