Икони
Вашата поръчка

Блог RSS Feed

24 авг. Иконата в православния храм
0 28
Иконите в православния храм Иконите в църквата са тази част от храма, която привлича най-много човешкото око. Те обаче не могат да бъдат разглеждани извън контекста на самата архитектура и на разказа за Бога. Тоест те си имат едно предназначение свър..
22 юни Икона според зодията
0 68
Тази тема изцяло е повлияна от търсенията на хората онлайн, по някакъв начин да обвържат собствените си разбирания и черти от характера с образите в иконите. Да се свързват православните икони и зодиите обаче не е най-удачното решение при избора на и..
08 юни Каталог за икони
0 93
Каталог за икони се изработва по няколко различни причини. Една от тях е за научни цели, когато се прави каталог за изучаването им. Друга е когато те се класифицират според интереса на хората да си закупят икона – такива каталози може да се видят в о..
17 апр. Надписване на икона
0 173
Практиката по поаряване на икони по повод и без повод  изисква някои съвети за хората, така че да не нарушават сакралното предназначение на иконата. В този текст ще се запознаем накратко с въпроса как да надпишем икона за подарък.   Първо трябва да..
02 март Всички видове икони
0 131
Православните икони са много специални произведения на религиозната иконопис и те се класифицират като образи в следните категории. Йерархията на разположението в храма, може да се проследи, но това е по-скоро теологически въпрос. Конкретно за всички..
11 февр. Как да опаковаме икона за подарък
0 176
Иконата по своя замисъл може да не е класическа живописна картина, но със сигурност за подарък или за транспортиране тя трябва да бъде опакована също толкова грижливо колкото всяко друго произведение на изкуството. В този смисъл,  резонен е въпросът ..
28 ян. Коя икона за какво помага
0 86
Иконите помагат на хората в техните дори често егоистични и неосъзнати търсения. За да помогне обаче за какъвто и да било проблем, към една икона трябва да се пристъпи с благоговение и смирение, защото тя е един от начините да се предаде човешката мо..
22 дек. Какви икони трябва да имаме в къщи
0 260
Във всяко истински вярващо православно семейство има поне една икона вкъщи. Дори да не е голяма, там на една източна стена в дадена стая има едно кандило и малка икона над него. Това е мястото за молитва при изгрев слънце, за палене на свещ по време ..
27 ноем. Символика на иконите
0 287
Символика на иконите Когато изследователят, лаикът, дори човек недокоснат от православната вяра застане пред икона, той ще бъде поразен от златния фон, богатите сини и червени краски. Когато обаче вярващият човек застане пред иконата, той няма да виж..
31 окт. Софѝя като Божията премъдрост
admin 0 174
Софѝя като Божията премъдрост В навечерието на прекрасния християнски празник на 17 септември – Вяра, Надежда и Любов, ще опитаме да изясним едно объркване свързано с името Софѝя. От една страна света София е майката на Вяра, Надежда и Любов, а от др..
Показва 1 до 10 от 10 (1 страници)
Този сайт използва бисквитки