Семейните икони са икони, на които са изобразени светци, Христос, Дева Мария или сцени от Евангелието. Един иконостас е семеен иконостас, когато са изложени иконите на всички светци покровители на семейството. Те са централната точка на иконостаса и често се предават от поколение на поколение.


Икона за задомяване: символ на духовност и благополучие


Икона, изобразяваща светци, станали покровители на семейството, може да бъде изключително подходяща, когато търсите спокойствие и семейно щастие.
Един от начините да се постигне тази хармония е чрез въвеждането на духовни символи, като например православни икони в дома си. Иконите в православието се считат за свети обекти, които носят благословение и духовна защита. При наличието на икона вкъщи, хората често усещат спокойствие.


За много християни, домът е място на уют и топлина, където се създават важни спомени и се укрепва връзката между членовете на семейството.Подари красива автентична икона

Зарадвайте близките си с подарък пълен със смисъл, който ще остане за спомен за цял живот.

Икона за любов


Когато хората се обръщат към иконите за любов, те търсят не просто  елемент за своя дом, а по-скоро духовен пътеводител, изпълнен със смисъл. Иконата представлява връзката между хората и висшата духовност.Мнозина избират иконата за любов като символ на духовна защита и светлина в техния дом. В трудни моменти и в ежедневието, тази икона служи като напомняне за важността на любовта, както в отношенията с близките, така и в по-широкия контекст на човешката общност.


Ето няколко идеи за подходящи икони, които могат да бъдат свързани с темата за любов:


Икона на Св. Йоан Кръстител - Този светец е често асоцииран с любовта, но по-скоро в контекста на братската и духовна любов.


Икона на Христос или Богородица - Изображенията на Христос и Богородица са често свързани с любовта и благословията. Тези икони могат да бъдат символ на духовната любов и защита.
Семейната икона - Ако търсите нещо, което да обединява семейството, можете да изберете икона, която представлява Светото Семейство или светците-покровители на семейството.

Икона за семейството


Иконописецът може да получи поръчка за създаване на нова православна семейна икона, която да продължи семейна традиция или да постави началото на нова, поради събитие в семейството. Например раждането на дете в ден свързан с даден светия, може да накара семейството да поръча икона и тя да бъде изписана за иконостаса. Ако детето бъде кръстено на светец, това също е събитие, което може да се смята за прелюдия към избора на нова семейна икона.

 

Семействата могат да поръчат икона, която ще бъде изрисувана в традиционния живописен стил, и ще бъде икона, която се свързва с историята на тяхното семейство. На пазара на съвременни икони може да се поръча християнска икона в различни цветове, размери и стилове. Миряните могат да изберат икона на син фон, икона златен фон или състарена на вид икона по метода кракле.


Семейните икони могат да се използват за защита на семейството, но това е друг въпрос. Например Свети Мина е известен покровител на семейството и в християнския дом могат да бъдат видени негови икони. Молитвите за здравето и благополучието на семейството могат да се отправят към него чрез молитва. Свети Архангел Михаил, Светото семейство, Богородица, това може да са икони важни за семейното щастие и благополучие.

 

В нашия сайт,  можете да поръчате икона свързана с вашата семейна традиция и да я получите навреме за вашия семеен празника. Използвайте възможността да разгледате сайта и да намерите тази икона, която е специална за вас като тема и като образ, защото е свързана с историята на семейството ви.