Menu
Вашата количка

Православни икони - блог

17 Apr Надписване на икона
0 3
Практиката по поаряване на икони по повод и без повод  изисква някои съвети за хората, така че да не нарушават сакралното предназначение на иконата. В този текст ще се запознаем накратко с въпроса как да надпишем икона за подарък.   Първо трябва да..
02 Mar Всички видове икони
0 20
Православните икони са много специални произведения на религиозната иконопис и те се класифицират като образи в следните категории. Йерархията на разположението в храма, може да се проследи, но това е по-скоро теологически въпрос. Конкретно за всички..
11 Feb КАК ДА ОПАКОВАМЕ ИКОНА ЗА ПОДАРЪК
0 9
Иконата по своя замисъл може да не е класическа живописна картина, но със сигурност за подарък или за транспортиране тя трябва да бъде опакована също толкова грижливо колкото всяко друго произведение на изкуството. В този смисъл,  резонен е въпросът ..
28 Jan Коя икона за какво помага
0 23
Иконите помагат на хората в техните дори често егоистични и неосъзнати търсения. За да помогне обаче за какъвто и да било проблем, към една икона трябва да се пристъпи с благоговение и смирение, защото тя е един от начините да се предаде човешката мо..
22 Dec Какви икони трябва да имаме в къщи
0 126
Във всяко истински вярващо православно семейство има поне една икона вкъщи. Дори да не е голяма, там на една източна стена в дадена стая има едно кандило и малка икона над него. Това е мястото за молитва при изгрев слънце, за палене на свещ по време ..
27 Nov Символика на иконите
0 129
Символика на иконите Когато изследователят, лаикът, дори човек недокоснат от православната вяра застане пред икона, той ще бъде поразен от златния фон, богатите сини и червени краски. Когато обаче вярващият човек застане пред иконата, той няма да виж..
31 Oct Софѝя като Божията премъдрост
System 0 51
Софѝя като Божията премъдрост В навечерието на прекрасния християнски празник на 17 септември – Вяра, Надежда и Любов, ще опитаме да изясним едно объркване свързано с името Софѝя. От една страна света София е майката на Вяра, Надежда и Любов, а от др..
Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)